De voordelen van de gezinsbond

Hieronder staat een korte beschrijving van een heleboel voordelen die het lidmaatschap van de gezinsbond met zich meebrengt. Meer van dat moois kan je terugvinden op de nationale gezinsbondwebsite
Je vindt hier ook je lokale verantwoordelijke die je verder helpt, indien je nog vragen hebt.


Gezinsspaarkaart

  Met de elektronische gezinsspaarkaart van de Gezinsbond kan men dagelijks terecht bij meer dan 4000 Vlaamse handelaars. Iedere handelaar heeft zijn specifieke kortingspercentage. Elke korting wordt elektronisch op de kaart gezet. Telkens wanneer je 20 euro bij elkaar hebt gespaard, kan je deze gebruiken om bij één van de vele aangesloten handelszaken te betalen. De lijst van handelaars waarbij je in Opwijk je kaart kan gebruiken, vind je hier.
Per afname van 20 euro, neem je sowieso deel aan de jaarlijkse tombola waar elk jaar opnieuw schitterende prijzen te winnen zijn.


Kortingskaart

  Telt jouw gezin minstens 3 kinderen? Dan ben jij één van onze leden dat in aanmerking komt voor een kortingskaart die je korting verschaft op het openbaar vervoer van de N.M.B.S en de Lijn. Deze kaart kan je aanvragen via onze plaatselijke afgevaardigde of via de gezinsbond Nationaal.
Het aanvraagformulier hiervoor vind je hier.
     >>Meer informatie kan je bekomen bij Bert Van der Aa.


NMBS-passen

  Eén van de permanente aandachtspunten van de gezinsbond, is het stimuleren van het openbaar vervoer. Het is dan ook in dit kader dat onze plaatselijke afgevaardigde van de gezinsbond een korting van 5 % op de gezinsspaarkaart geeft en dit bij de aankoop van één van de volgende vervoersbewijzen:
  • Go Pass
  • Rail Pass (1ste of 2de klasse)
  • Key Card (1ste of 2de klasse)


      Daarenboven reizen kinderen jonger dan 12 uit grote gezinnen gratis.
     >>Meer informatie kan je bekomen bij Bert Van der Aa.


GSM-kaarten

  Bij de aankoop van een gsm-kaart van zowel Proximus, Base, als Mobistar, krijg je van onze plaatselijke afgevaardigde een onmiddellijke korting van 5% (voor Proximus 4%) op je gezinsspaarkaart.
     >>Meer informatie kan je bekomen bij Bert Van der Aa.


Bioscoopkorting

  Als lid van de gezinsbond kan je voordeliger naar de bioscoop, je kan zelfs tot 1,6 eur per ticket uitsparen.
Via onze plaatselijke afgevaardigde kan je filmtickets aankopen en wordt je korting meteen op je gezinsspaarkaart gezet.

Heel wat verschillende bioscopen nemen deel en hebben elk hun specifieke toegestane korting. De correcte kortingen vind je op de nationale gezinsbondsite.
     >>Meer informatie kan je bekomen bij Bert Van der Aa.


Kinderoppasdienst

  Ook in onze afdeling kan je een beroep doen op de kinderoppasdienst.
Dit blijft een occasionele opvang met als bedoeling dat ouders er eens een avondje tussenuit kunnen zonder hun kleine (b)engels of als sporadische naschoolse opvang. Tijdens de schoolvakanties is er ook opvang mogelijk overdag.
De kinderoppassers zijn meestal studerende jongeren (vanaf 16 jaar) en dat brengt enkele beperkingen met zich mee. Tijdens examenperiodes, overdag en op late avonduren in de week is het niet altijd mogelijk aan een vraag te voldoen. Contacteer daarom minstens een vijftal dagen vooraf de coördinator om een babysit te regelen.

Om gebruik te maken van deze dienst maak je eerst een afspraak met de coördinator. Daar geef je jullie gegevens door (vergeet je lidkaart niet) en kan je terecht om een prestatieboekje aan te kopen.
Dit boekje geldt voor 5 beurten en kost 7,50€. Het dekt de kosten van de verzekering en de werking van de plaatselijke dienst.
Hou er rekening mee dat de kinderoppas enkel op je eigen kinderen past en geen huishoudelijke taken verricht.

Er is een verzekering afgesloten die binnen de grenzen en modaliteiten van de polis volgende risico’s dekt:

  • burgerlijke aansprakelijkheid van de oppas en de kinderen
  • lichamelijke en materiële schade door de oppas geleden tijdens en op weg naar en van de prestatie t.g.v. een ongeval.
Verwittig bij een schadegeval zo snel mogelijk de coördinator.
Onze organisatie en haar vertegenwoordigers kunnen niet persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor schade die een oppas door zijn fout zou berokkenen, noch voor de schade die hem kan overkomen.

Tarieven:
Eén uurtarief    4,00€/uur met een minimum van 8€ (= 2uren)
Overnachting    (22u tot 8u + ontbijt) 20,00€
Een begonnen uur telt als een volledig uur.

Het totale bedrag wordt rechtstreeks aan de oppas betaald. Na afloop van de prestatie vul je een briefje uit het prestatieboekje in; het gele exemplaar hou je bij, het witte is voor de oppas (die het aan de coördinator bezorgt).
Eens je ingeschreven bent volstaat het om te mailen (naar kodopwijk@hotmail.com) of te bellen naar 0474 /09 90 15 (enkel in dringende gevallen).

Nieuwe kandidaat babysitters:
We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe babysitters vanaf 16 jaar.
Heb je een hart voor kinderen en zin om te babysitten? Neem dan contact op met de plaatselijke coördinator en maak een afspraak via mail of deze website.